Кралица Камила се срещна с украинската първа дама Олена Зеленска в

...
Кралица Камила се срещна с украинската първа дама Олена Зеленска в
Коментари Харесай

Кралица Камила се срещна с Олена Зеленска в Лондон

Кралица Камила се срещна с украинската първа дама Олена Зеленска в " Кларънс Хаус ", единствено дни след втората годишнина от руската инвазия в Украйна.

76-годишната Камила беше снимана със брачната половинка на украинския президент Володимир Зеленски, до момента в който я водеше по коридора преди срещата им в четвъртък сутринта.

Queen Camilla hosts Ukraine’s first lady Olena Zelenska in Clarence House, the pair chat in the Garden Room days after the second anniversary of the Russian invasion of the eastern European country.
— The Royal Family Channel (@RoyalFamilyITNP)
Двете дами, които преди този момент се срещнаха през ноември 2022 година на банкет в Бъкингамския замък, с цел да повишат осведомеността за насилието против дами, бяха снимани, докато разговарят, седейки в Garden Room в лондонската кралска резиденция.

Зеленска благодари на кралицата за посланието на краля за поддръжка към Украйна на втората годишнина от спора и сподели какъв брой доста е означавало това за нейната нация.

Камила приказва за това по какъв начин Англия мисли за Украйна, когато отбелязва тъжната годишнина. Те също по този начин разискаха храбростта и издръжливостта на украинците и решимостта на Обединеното кралство да поддържа нацията.

Освен това се схваща, че те са говорили за въздействието на войната върху дамите и децата, психическите и физическите белези, които е оставила, и по какъв начин Обединеното кралство може да помогне в грижите за тях. 

Г-жа Зеленска беше посетител на коронацията на краля и кралицата предишния май, представлявайки Украйна с нейния министър председател Денис Шмихал. Тя също участва на погребението на починалата кралица и Камила благодари на госпожа Зеленска за наличието ѝ и на двете служби.

Queen Camilla during a meeting with the First Lady of Ukraine, Olena Zelenska, at Clarence House in London.

Image ID: 2WN3AC2 / Yui Mok / PA Wire

— Alamy Editorial (@Alamy_Editorial)
Камила беше наречена „ спасителката “ на монархията и бе похвалена, че " поддържа фронта " в отсъствието на краля и до момента в който принцесата на Уелс се възвръща от коремна интервенция.

Срещата на Камила с Олена Зеленска се състоя по съвет на Министерството на външните работи и продължи към 30 минути, споделиха от Двореца.

Срещата в четвъртък идва, откакто кралят похвали „ решимостта и силата “ на украинския народ в обръщение, отбелязващо втората годишнина от съветската инвазия.

75-годишният Чарлз сподели, че е „ мощно поощрен “ от напъните на Обединеното кралство и неговите съдружници в поддръжка на Украйна „ в този миг на такова огромно страдалчество и потребност “ .

NEW: Her Majesty Queen Camilla received Olena Zelenska at Clarence House earlier today
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР